music

Home |my choice | dark wave | punk | αστα να πανε

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

“Corpus Christi”

 

        Η επιβεβαίωση της καταρρέουσας κοινωνίας και της υποκρισίας

  







Αυτές τις μέρες στο θέατρο ``Χυτήριο`` προσπαθεί να ανεβεί ένα αμφιλεγόμενο θεατρικό έργο ενώ στην ουσία το πραγματικό ``θέατρο`` παίζεται έξω από αυτό στο δρόμο. Με ηθοποιούς όλους αυτούς που ευθύνονται για τη συνεχή παρακμή και φίμωση της ελευθερίας και της κοινωνίας.
     Ακραίες εθνικιστικές ομάδες με οικειοποιημένο το νόμο, μοναχοί και παπάδες με το σταυρό υψωμένο και βλέμμα γεμάτο μισός και θείτσες που φοριόνται και διαριγνύουν τα ιμάτια τους παρακινούμενες από θρησκευτικό φανατισμό.
    Δεν υπερασπίζομαι το συγκεκριμένο έργο, υπερασπίζομαι την ελευθερία. Όλοι τους θεωρούν δεδομένο ότι όλοι πρέπει να είναι χριστιανοί και συνδέουν άμεσα την Ελλάδα με τη θρησκεία.
   Όχι κύριοι δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες είναι και χριστιανοί, άλλωστε οι αρχαίοι προγονοί μας που τόσο κόπτονται γι αυτούς δεν ήταν χριστιανοί.
   Δεν υπάρχει καμιά προσβολή από την παράσταση γιατί δεν παίζεται δημόσια, παίζεται σε συγκεκριμένο χώρο και κανείς δεν πάει με τη βία, όπως κανείς σύμφωνα με το νόμο δεν έχει δικαίωμα να επέμβει για τη ματαίωση της παράστασης. Νόμος; Εδώ γελάμε. Υπάρχει; εφαρμόζεται; Όχι. Υποκριτικά μένει αμέτοχος υποθάλποντας το παράνομο και το μισαλλόδοξο.
   Μεροληπτεί με τους οικείους του και τσακίζει με την πρώτη ευκαιρία όσους έχουν διαφορετική άποψη βαφτίζοντας τους αιρετικούς, περιθωριακούς, αναρχικούς κομμουνιστές και ότι άλλο θέλετε ενώ αφήνει το νόμο στα χεριά παρακρατικών και φανατικών καταπιεστών της κοινωνίας και της ελευθερίας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο νόμος και όχι η ``βλάσφημη `` υπόθεση του έργου. Όλους αυτούς δεν τους είδα έξω από την πόρτα των χριστιανών παπάδων που κατά καιρούς ``ευλογούσαν`` 9 άχρονα αγοράκια και κοριτσάκια, καμιά διαμαρτυρία για τους παπάδες μεσίτες και τόσα αλλά που κάθε τόσο έρχονται στο φως.
   
    Γι αυτό λοιπόν κύριοι κανένας από σας δεν έχει δικαίωμα να μιλά για λογαριασμό των Ελλήνων να μιλάτε μονό για τον εαυτό σας.
   Πρέπει να το χωνέψετε καλά ότι οι Έλληνες δεν είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε και χριστιανοί, εσείς μπορεί να είστε ότι θέλετε.
   Επίσης να χωνέψετε καλά ότι οι Έλληνες από καταβολής της ύπαρξης τους δεν ήταν χριστιανοί    υποχρεωθήκαν να είναι από σκοταδιστές ματαιόδοξους δυνάστες.
   Ο θεός δεν είναι μαζί σας γιατί δεν πρεσβεύει τη βία το μίσος τη μεροληψία το φανατισμέ τη μισαλλοδοξία.

Φροντίστε να σώσετε τη δική σας ψυχή και μη καταστρέφετε τις ψυχές των άλλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου